Idag hade vi föreläsning i affärsjuridik, och nu när jag ska sammanfatta affärsjuridiken så skulle jag säga att “kunskap är makt”. Jag har redan hört det uttrycket förut, men affärsjuridiken gav mig en djupare insikt i hur det ser ut i praktiken. Det funkar nämligen så att ju mer folk vet om dig, desto större förmåga de kommer ha att påverka dig. Och för att de andra ska ha bästa möjliga inverkan på dig, så måste man överväga vilken information man ger till vilka personer. Olika information har olika potential att användas till att antingen gynna dig eller skada dig, och olika personer har olika tendens att försöka gynna dig eller försöka skada dig. Då behöver man vara strategisk med sin informationsdelning så att rätt information kommer till rätt personer, samtidigt som man undviker att fel information kommer till fel personer. Och för att åstadkomma detta, så måste man tänka innan man pratar.

Liked it? Why not to share then?
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

One Thought on “Kunskap Är Makt

 1. Avatar emmaoller on October 21, 2019 at 11:03 am said:

  Jag håller med dig! Åsas poäng med att man bara har en mun och två öron är defenitivt något att tänka på.

Leave a Reply

Post Navigation